Videos

British Airways
18-07-2017 - 15:10
Door: onze redactie
LONDEN - Talloze Britse beroemdheden maken hun opwachting in een speciale veiligheidsvideo van British Airways. Namen als Rowan Atkinson, Gordon Ramsay en Sir Ian McKellen leenden zich voor de instructiefilm, die tevens bedoeld is om geld in te zamelen voor het goede doel.
27-05-2017 - 19:46
Door: onze redactie
EINDHOVEN - Op de luchthaven Eindhoven Airport is zaterdag rond 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort. Dat bevestigt de directie van de luchthaven. "Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht", aldus de luchthaven in een verklaring.
17-05-2017 - 11:45
Door: Eugenie Engelbracht
DRIEBERGEN – Met ingang van vandaag wordt de komende maanden op alle vluchten van Cathay Pacific tussen Hongkong en Europa het succesvolle Betsy Beer aan boord aangeboden. Na een goede ontvangst van dit kwaliteitsbier in maart dit jaar op de vluchten tussen Hongkong en het Verenigd Koninkrijk, Heathrow, Gatwick en Manchester en in april op de vluchten naar Australië is nu Europa aan de beurt voor de uitrol van dit bier.
09-05-2017 - 11:34
Door: onze redactie
GRONINGEN – FC Groningen én Groningen Airport Eelde hebben een nieuw businessconcept ontwikkeld: de Skylounge Groningen Airport Eelde. Met ingang van het voetbalseizoen 2017/ 2018 biedt een nieuwe ruimte in het Noordlease Stadion ondernemers de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een versterking van de infrastructuur en bereikbaarheid van Noord-Nederland.
14-04-2017 - 14:05
Door: Eugenie Engelbracht
SLAGHAREN - Gisteren werd in Attractie- en Vakantiepark Slagharen de Gold Rush officieel geopend. De Gold Rush is de eerste triple launch achtbaan van Nederland. Deze spectaculaire achtbaan brengt je van 0 naar 95 kilometer per uur in drie lanceringen, waarvan twee vooruit en één achteruit.
06-04-2017 - 18:15
Door: Eugenie Engelbracht
DRIEBERGEN - Deze maand gaat de nieuwe marketingcampagne van het Israëlisch Bureau van Toerisme van start. Er wordt groots ingezet, met uitingen op televisie, (digitale) billboards, kranten en tijdschriften en zelfs een speciale Tel Aviv-Jeruzalem tram. Deze campagne is gericht op het promoten van een city break Tel Aviv-Jeruzalem.
17-03-2017 - 11:21
Door: Eugenie Engelbracht
TEL AVIV – Deze week is op het strand van Tel Aviv het eerste lifeguard tower-hotel ter wereld geopend. Een voormalige strandwachtershuisje is onlangs omgeturnd tot een pop-up boetiekhotel, voorzien van alle gemakken van een vijfsterrenaccommodatie inclusief roomservice, een privé-butler, ontbijt op bed en vele extra’s.
Airport
15-03-2017 - 08:59
Door: Klaas-Jan van Woerkom
AMSTERDAM - Reizigers hoeven in de toekomst steeds minder vaak hun paspoort of andere documenten te laten zien op de luchthaven. Op de Passenger Terminal Expo in Amsterdam worden deze week de laatste trends op het gebied van luchthavens getoond. Biometrische data zijn daar het toverwoord.
07-03-2017 - 09:52
Door: Eugenie Engelbracht
DRIEBERGEN – Coastalpass.com is een nieuwe boekingstool voor reizen naar de oostkust van Engeland. Via de tool kun je ook een zestal video’s bekijken van dit gebied in Engeland.
17-02-2017 - 10:32
Door: Eugenie Engelbracht
DRIEBERGEN - Idaho is een staat in het noordwesten van de Verenigde Staten (VS). Genesteld tussen de westkust en de diepe Rocky Mountains heeft Idaho een van de meest gevarieerde landschappen van dit land. Met besneeuwde toppen en hoge zandduinen is er een hoop wildernis te ontdekken in de regio. Avonturiers vinden in Idaho de diepste kloof van de Verenigde Staten, een waterval die hoger is dan de Niagara Falls en de meeste bruikbare waterbronnen van het land.
16-01-2017 - 12:11
Door: Eugenie Engelbracht
HILVERSUM - Afgelopen zaterdag werd in het tv-consumentenprogramma KASSA aandacht besteed aan vakanties naar Tunesië. Daarbij ging het vooral om het negatief reisadvies dat nog steeds geldt. Ondanks dat negatieve reisadvies biedt Corendon reizen aan naar Tunesië. Steven van der Heijden was in de studio om hierover tekst en uitleg te geven.
04-01-2017 - 12:29
Door: Eugenie Engelbracht
DRIEBERGEN – Heeft Polen jouw hart gestolen? Neem dan even de tijd om naar dit filmpje van het Pools Verkeersbureau te kijken, waarin de Podkarpackie Regio uitgebreid wordt belicht. Het is één van de plekken in polen die niet bekend is, maar zeker de aandacht verdient.
02-01-2017 - 09:26
Door: Eugenie Engelbracht
HAARLEM - In het Franse skidorp Valmorel wonen en werken opvallend veel Nederlanders. Er zijn echter ook Fransen met een Nederlandse link. Ontmoet Jean-Luc, 100% fransoos én de populairste skileraar voor Nederlandse kinderen.
22-12-2016 - 17:47
Door: Eugenie Engelbracht
RIJSWIJK – TUI heeft haar nieuwe campagnecommercial gepresenteerd, die vooral duidelijk moet maken dat TUI de beste vakanties ‘voor jou’ – of eigenlijk voor iedereen - heeft.  In de commercial worden zowel ‘keurige mensen’, als ‘bloedverwanten’, ‘topatleten’, en ‘de eeuwige jeugd’ als doelgroepen uitgelicht.
21-12-2016 - 10:41
Door: Eugenie Engelbracht
DRIEBERGEN - De Jamaica Tourist Board en Airbnb hebben afgelopen week een overeenkomst getekend om het toerisme naar het eiland te bevorderen. HIerbij wordt de nadruk gelegd op de geschiedenis en de cultuur van het land. Voor Airbnb is dit de tweede belangrijke samenwerkingsovereenkomst in het Caribisch gebied.
21-12-2016 - 10:12
Door: Eugenie Engelbracht
DISNEYLAND PARIS – Afgelopen weekend was de opening van de totaal gerenoveerde attractie Big Thunder Mountain in Disneyland Paris. Neem een kijkje achter de schermen van deze grote renovatie via dit filmpje! De renovatie heeft er voor gezorgd dat bezoekers in de attractie een waanzinnige rit kunnen maken met speciale effecten en een knallend einde…
28-11-2016 - 14:43
Door: onze redactie
BONN - Snel internetten in de lucht is een stap dichterbij. De partners in het European Aviation Network (EAN) hebben een succesvolle testvlucht uitgevoerd, waarbij een stabiele en snelle videoverbinding werd gemaakt via het EAN-netwerk, dat wordt gevoed door zowel satellieten als grondstations.
19-09-2016 - 19:29
Door: Klaas-Jan van Woerkom
SCHIPHOL - Medewerkers van Schiphol hebben maandagmiddag een spectaculaire groet gebracht aan koning Willem-Alexander. Die was ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum op de luchthaven te gast en bezocht daar een aantal locaties, alvorens in zijn speech herinneringen op te halen aan het jarige Schiphol.
04-09-2016 - 17:10
Door: onze redactie
DRIEBERGEN - Een cabin attendant van Southwest Airlines is afgelopen week gefilmd tijdens zijn aankondigingen aan boord terwijl hij figuren nadeed uit de tekenfilmserie The Looney Tunes. Een collega die naast hem zat kon de aankondigingen vlak voordat het toestel landde in Chicago wel waarderen.
31-08-2016 - 10:49
Door: onze redactie
AMSTELVEEN - KLM tapt woensdag het eerste biertje op 35.000 voet. De Heineken biertap-trolley wordt officieel geïntroduceerd aan boord van vlucht KL735 naar Curaçao. Dit is de eerste keer dat KLM de innovatieve tap-trolley inzet. Het zogenoemde 'BrewLock' fust werkt op luchtdruk in plaats van C02.
25-08-2016 - 09:55
Door: onze redactie
KOPENHAGEN - Sinds kort is er op werkdagen een regelmatige dienst per watervliegtuig tussen de Deense hoofdstad Kopenhagen en Denemarkens tweede stad Aarhus. De dienst wordt vijfmaal per dag in beide richtingen uitgevoerd door de jonge Deense maatschappij Nordic Seaplanes met een toestel van het type De Havilland DHC-6-300 Twin Otter, dat is voorzien van twee moderne turboprop-motoren.
09-08-2016 - 16:58
Door: onze redactie
MADRID - Je vlucht missen is vervelend, helemaal als je hem voor je neus ziet vertrekken. Een passagier van Ryanair laat het er niet bij zitten. Hij loopt de aviobrug door, springt aan het eind eruit en rent het platform op om het vertrekkende vliegtuig alsnog te halen. Opvallende beelden van deze gevaarlijke stunt doen de ronde op sociale media.
30-06-2016 - 15:07
Door: onze redactie
AMSTELVEEN - KLM zet komende winter stevig in op Sint Maarten door rechtstreekse vluchten van en naar het Bovenwindse eiland uit te voeren. Nu nog wordt Sint Maarten aangevlogen in combinatie met Curaçao. Vanaf 30 oktober voert KLM drie keer per week een retourvlucht Amsterdam-Sint Maarten uit met een Airbus A330-200.
23-06-2016 - 09:44
Door: onze redactie
REYKJAVIK - Icelandair heeft een speciale video uitgebracht om het nationale voetbalteam, dat is doorgedrongen tot de achtste finale tijdens het EK-voetbal in Frankrijk, in het zonnetje te zetten. De IJslanders hebben 70 jaar moeten wachten op dit succes. Op dit moment is een aanzienlijk deel van het slechts 300.000 inwoners tellende eiland in Frankrijk om hun team aan te moedigen.
17-05-2016 - 13:34
Door: onze redactie
GENÈVE - Passagiers die vertrekken vanaf Terminal 1 op Geneva Airport staat een bijzondere bagageservice te wachten. Bij aankomst op de luchthaven, nog buiten de terminal, staat robot Leo klaar om koffers in ontvangst te nemen. Leo zorgt vervolgens voor een verdere afhandeling van de bagage.
13-05-2016 - 14:54
CHICAGO - De wachtrijen op de luchthavens dijen steeds verder uit. Zo ook in de Verenigde Staten. Een gefrustreerde passagier op de luchthaven Chicago Midway liep met zijn camera langs zo'n rij. Hij begon binnen bij de balie en eindigde buiten. Het filmpje was meteen een enorme hit op internet, in een dag tijd bekeken 600.000 mensen gretig de ellende van anderen.
04-05-2016 - 09:56
Door: onze redactie
SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Nederlandse luchthavens ligt vanavond enkele minuten stil in verband met de nationale dodenherdenking. Er starten, taxiën of landen gedurende korte periode geen vliegtuigen, uit respect voor de oorlogsslachtoffers.
07-04-2016 - 08:00
Door: onze redactie
AMSTELVEEN - KLM heeft Nachtjeslampjes laten ontwikkelen in de vorm van een vliegtuig, speciaal voor de thuisblijvers van de zakenreizigers. Voor elke nacht die een familielid onderweg is, brandt er een lichtje achter elk vliegtuigraampje. De maatschappij springt hiermee handig in op de gewoonte van kinderen om nachten af te tellen.